İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Trakya'da sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti

EDİRNE (AA) - Trakya'da sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Edirne'de cuma namazı sonrası Eski Cami önünde toplanan grup, "Aksa'ya selam direnişe devam", "Siyonist İsrail Filistin'den defol" şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Protestoya katılanlar Filistin ve Türk bayrağı taşıtı.

Milli Türk Talebe Birliği Edirne Şube Başkanı Burak Avlu, ortaya atılan bir bahane ile Mescid-i Aksa'ya müdahale edildiğini söyledi.

Vicdanı körelmiş Batı dünyasının sessizliğini koruduğunu belirten Avlu, şunları kaydetti:

"Kudüs'te 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil İslam'a karşı yapılan saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediyeyi yasaklayacak kadar alçalmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah'ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solur."

Açıklamanın ardından grup buradan ayrıldı.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Şevket Dingiloğlu Parkı'nda bir araya gelen TÜGVA üyeleri Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'i kınadı. "Mescid-i Aksa onurumuzdur, koruyacağız" yazılı pankart açan TÜGVA üyeleri çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Kırklareli İl Temsilcisi Haran Karanfiler, Mescid-i Aksa'nın, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıble olduğunu anımsattı.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük değer taşıdığını belirten Karanfiler, Mescid-i Aksa'ya gözlerini diken İsrail'i kınadıklarını söyledi.

İslam'a yapılan zulme Müslümanlar olarak karşı çıktıklarını ifade eden Karanfiler, "Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur." diye konuştu.

İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini dile getiren Karanfiler, Müslümanların dik duruşlarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

-Tekirdağ

Tekirdağ'da ise Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, cuma namazı sonrası "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine" tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Orta Cami'de cuma namazı ardından toplanan platform üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Platforma bağlı 34 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz, 1967 yılından bu yana defalarca Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail'in, Mescid’in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusunda olduğunu söyledi.

İsrail'in bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak yeni yerleşim yerleri yoluyla işgalini genişletmeye çalıştığını vurgulayan Topuz, diğer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırdığını kaydetti.

"Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır." diyen Topuz, şunları söyledi:

"Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur."

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :