İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Konya'da sivil toplum kuruluşları üyelerince tarihi Kapu Camisi önünde protesto edildi- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:- "İslam dünyası birbirine yönelik ambargolarla uğraştığı ta

KONYA (AA) - Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Konya'da protesto edildi.

Kent merkezindeki tarihi Kapu Camisi'nde, cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Bahçeci, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olmasından dolayı büyük değer taşıdığını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın yarım asırdır İsrail işgali altında tutulduğunu ifade eden Bahçeci, Müslümanların ibadetlerine de müdahale edildiğini aktardı.

Bahçeci, Müslümanlara yönelik yapılan eziyet ve zulme karşı çıkmanın inananların görevi olduğuna dikkati çekerek, "Kudüs'te yapılanlar İslam'a karşı saldırılardır. Bunlara karşı durmak namus borcumuzdur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkiyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise Türkiye'de Müslümanların huzurlu bir şekilde cuma namazını kıldığını, buna karşın Kudüs'te aynı şekilde namazın kılınamadığını söyledi.

- "İnşallah Kudüs, özgürlüğüne kavuşacak"

Kudüs'ün Müslümanlara Hazreti Ömer'in emaneti olduğunu vurgulayan Sorgun, şöyle konuştu:

"Kudüs, Selahattin Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın emanetidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Ne yazık ki 1948'ten bu yana Kudüs'te huzur ve sükun yok. İnsanların binlerce yıl birlikte barış içinde yaşadığı Kudüs'te bugün ne yazık ki huzur yoktur. Böyle bir günde sadece İsrail'e kabahat bulmak yetmez. İslam dünyasında, birimizin ayağına diken battığında hepimiz onu hissedersek o zaman İsrail'e gereken dersi vermiş oluruz. Tek vücut olarak, mukaddes yurt Kudüs selamet yurdu oluncaya kadar, Müslümanlar ve İslam dünyası ile barış ve huzur taraftarları, el ele verip oranın eski huzur ve sükununa kavuşmasını temin etmemiz lazım. İslam dünyası birbirine yönelik ambargolarla uğraştığı takdirde bu zulümleri daha çok görürüz, yaşamaya devam ederiz. El ele gönül gönüle vermemiz gerekiyor. İnşallah Kudüs, özgürlüğüne kavuşacak. Hazreti Ömer'in, Selahattin Eyyubi'nin ve atalarımızın emaneti olan Kudüs, huzura kavuşmuş olacaktır."

Konya'daki sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı basın açıklamasına, Konya Valisi Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :