İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Bir grup radikal Yahudi yerleşimci, İsrail askerlerinin eşliğinde Aksa'nın avlusuna girdi

KUDÜS (AA) - Kudüs'te bir grup radikal Yahudi yerleşimcinin İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği belirtildi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Debs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sukot (Çardak) bayramını bahane eden 72 radikal Yahudi yerleşimcinin bu sabah İsrail askerleri eşliğinde El-Mağaribe (Fas) Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdiğini söyledi.

Cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih eden Yahudi yerleşimcilerin diğer kapıları da zorladığını belirten Debs, baskın sırasında bazılarının ayin girişiminde bulunduğunu dile getirdi.

Debs ayrıca, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Eski Şehir'deki yetimhanenin yöneticilerinden Semir Cibril'i yetimhaneden taş atıldığı gerekçesiyle gözaltına aldığı bilgisini verdi.

Yetimhane müdürü Muhammed Atraş'ın ise 45 gün süreyle Kudüs'ten uzaklaştırılması talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camii'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğunu iddia ediyor.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Doğu Kudüs'ü 1967'den beri işgal altında tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :