İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Kudüs'teki İslami kurumlardan ortak açıklama:"Aksa'ya yönelik baskın ve ihlallerin devam etmesi bölgenin tamamen yanmasına neden olacak fitili ateşleyecek"

KUDÜS (AA) - Kudüs'teki İslami kurumlar, İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının devam etmesinin bölge istikrarına etkilerine karşı uyarıda bulundu.

Yüksek İslam Birliği, İslami Mekanlar ve Vakıflar Konseyi, Filistin Fetva Kurumu ve İslami Vakıflar İdaresi, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve ihlallerine karşı ortak açıklama yayımladı.

Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının devam etmesinin bölge istikrarına etkilerine karşı uyarıda bulunulan açıklamada, bu baskınların sonuçlarından İsrail hükümetinin sorumlu olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mescid-i Aksa son günlerde sözde Heykel kurumlarının vahşi saldırılarına maruz kalıyor. Yahudi bayramları vesilesiyle sürekli Aksa'ya baskın konusunda kışkırtmalar yapılıyor. Bu hukuksuz ve kışkırtıcı uygulamalar, 1967'den bu yana devam eden tarihi konumun değiştirilmesi anlamı taşıyor. İşgalci İsrail'in Aksa konusundaki planlarına devam etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Aksa'ya yönelik baskın ve ihlallerin devam etmesi bölgenin tamamen yanmasına neden olacak fitili ateşleyecek."

Öte yandan Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi bayramları süresince Aksa'ya baskınların arttığı, bugün 156 yerleşimcinin Aksa'nın avlusuna girdiği aktarıldı.

Geçen hafta İbrani takvimine göre yılbaşı olan Roş Aşana'yı kutlayan Yahudiler, yarın Yom Kippur, gelecek hafta da Sukot bayramını kutlayacak.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle geçen yıl ekim ayından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de gerginlik yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :