İsrail'in "Mescid-i Aksa" engeli: 1 ölü

İsrail'in "Mescid-i Aksa" engeli: 1 ölü

İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'da ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Kudüs'e geçmek isteyen Filistinlilere müdahalesinde bir kişi öldü

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, Kalendiya askeri kontrol noktasından Kudüs'e geçmek isteyen Filistinlilere müdahalesi sırasında attığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kimliği henüz bilinmeyen 50 yaşlarında bir kişinin, Kalendiya kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından atılan gaz sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada Filistinlinin naaşının Ramallah'taki Sağlık Merkezine götürüldüğü ifade edildi.

Kalendiya askeri kontrol noktasında, ramazan ayının son cuma namazını kılmak ve Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen Filistinliler ile 45 yaş altı erkeklere Kudüs'e geçiş izni vermeyen İsrail askerleri arasında arbede çıkmıştı.

İsrail güçleri, Filistinlilere müdahale sırasında gaz ve ses bombasının yanı sıra plastik mermi de kullanmış, birçok Filistinli plastik mermiyle yaralanırken, onlarcası da atılan gazdan etkilenmişti.

Öte yandan İsrail askerleri bu sabah, El-Halil kentindeki bir kontrol noktasında "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Sara Tarayira isimli 27 yaşındaki Filistinli kadını vurarak öldürmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :