İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabaları

İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabaları

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn:"İsrail'in Kudüs'teki kiliseler ve buralara ait gayrimenkulleri vergiye bağlama planı, işgal altındaki Filistin topraklarında kalan Hristiyan varlığını sistematik şekilde hedef almaktadır"

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesinin, kentteki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergiye bağlama planını kınayarak, bunun Hristiyan varlığını hedef aldığını ifade etti.

Avn, Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in Kudüs'teki kilise ve bunlara ait gayrimenkulleri vergiye bağlama niyetini kınayarak, bu adımın; uluslararası kanun ve normlar ile Kudüs'teki ibadet mekanlarına ait anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

İsrail'in ırkçı projesini tüm yönleriyle başarmak için Yahudi olmayanlar aleyhinde etnik ve dini temizliğe kastettiğini aktaran Avn, "İsrail'in Kudüs'teki kiliseler ve buralara ait gayrimenkulleri vergiye bağlama planı, işgal altındaki Filistin topraklarında kalan Hristiyan varlığını sistematik şekilde hedef almaktadır." ifadelerini kullandı.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, yaklaşık iki hafta önce, kentteki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme niyeti olduğunu açıklamıştı. Belediye, 882 kilise mülkünü vergiye bağlayacağını, yıllardır süregelen "vergiden muaf olma" durumunu kaldıracağını ve vergisi ödenmeyen mülklere el konulacağını beyan etmişti.

Yaklaşık 300 bin Filistinlinin yaşadığı Kudüs'te 12 bin civarında Hristiyan Arap bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :