İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı

Gazze'nin güneyine düzenlenen hava saldırılarında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı - İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait 4 noktayı hedef aldı

GAZZE (AA) - İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyini hedef alan hava saldırılarında 1 Filistinlinin öldüğü, 1'inin de yaralandığı bildirildi.

Sağlık kurumlarının yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyini hedef alan hava saldırısında şarapnel parçası isabet etmesi sonucu 55 yaşındaki Zine el-Umur isimli Filistinli kadın hayatını kaybetti.

İsrail'in bir diğer saldırısında ise 21 yaşındaki Huzeyme el-Ferra isimli Filistinli yaralandı. Yaralı Filistinlinin hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı.

Görgü tanıkları da İsrail'e ait savaş uçaklarının, Refah kentinin doğusunda Filistinli gruplara ait askeri sahaya iki, Refah'ın doğusunda yer alan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı yakınındaki boş bir araziye de 3 füze saldırısı düzenlediğini, olayda can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

- Hamas'a ait 4 nokta vuruldu

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avijaa Odraei, yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçakların, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait dört noktayı hedef aldığını duyurdu.

Hamas'ın Gazze sınırındaki "güvenlik duvarında" İsrail ordusuna bağlı devriyelere son günlerde ateş açtığı iddia edilen açıklamada, "saldırıların buna karşılık düzenlendiği, İsrail ordusunun yeraltı ve üzerindeki terör olaylarını İsrail egemenliğinin ihlali olarak nitelendirdiği ve bunun tek sorumlusunu Hamas olarak gördüğü" ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Gazze sınırında İsrail güçlerine havan topu atıldığı öne sürüldü.

Açıklamada, İsrail güçlerinin, Refah'ın doğusundaki tarım arazilerine beş füze saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Filistinli taraflardan, saldırılara dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail'e ait savaş uçakları, dün akşam ve bu sabah Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelere füze saldırıları düzenlemişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :