İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

Osmaniye Cumhuriyet Meydanında toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan grup,

OSMANİYE (AA) - İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, “Osmaniye Sivil Toplum Platformu” tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan grup, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Bazı katılımcılar, üzerinde "Çocuk katili İsrail, kendi kanında boğulacaksın", "Hamas’a selam, direnişe devam”, ”Filistin özgür oluncaya dek”, “Gazze yanıyor, insanlık ölüyor”, “Akıttığın kanda boğul”, “Uyan ve ses ver kardeşinin sesine” yazılı dövizler taşırken, bazı katılımcıların da yüzünü Filistin bayrağının renklerine boyadığı görüldü.

Grup adına açıklama yapan İHH Osmaniye Derneği Başkanı Nadir Sarıcan, 16 sivil toplum kuruluşunun, Filistin’e destek, Gazze’yi kınamak için toplandığını söyledi.

Kadir Gecesinde, tüm Müslümanların Filistin için dua yapılmasını arzuladığını ifade eden Sarıcan, “Osmaniye’den bir araya gelen kardeşlerimizden Mescidi Aksa’ya, Gazze’ye selam olsun. Canlarını cennet karşılığında satanlara, sapan taşlarıyla siyonist ordularına direnen kardeşlerimize, selam olsun gülerek cennete gidenlere. Selam olsun, bizden zorla kopartılan topraklardaki kardeşlerimize. Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Kerkük, Musul, Arakan,  Myanmar’da yaşayan kardeşlerimize selam olsun. Lanet olsun kutsal toprakları kana bulayan İsrail ve uşaklarına. Bu zulüm ve saldırılara karşı yekvücut olmak, ümmet bilincinin bir gereğidir. İşte bugün bu bilinçle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu mübarek Kadir Gecesinde zulüm altında olan kardeşlerimiz için dua etmeyi unutmayalım” diye konuştu.

Açıklamanın ardından saldırılarda şehit olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Etkinlikte, Gazze’ye gönderilmek üzere, bağış karşılığında, iftarda 2 bin 600 simit, hurma ve su ikram edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı