İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

Bir grup motosikletli genç, saldırıları, kortej halinde Aksaray'dan İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önüne giderek protesto etti

İSTANBUL (AA) - Bir grup motosikletli genç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını, kortej halinde bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önüne giderek protesto etti. 

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan motosikletli yaklaşık 50 kişi, Aksaray Metro İstasyonu önünde buluştu. Burada bir süre bekleyen gruptakiler, yoldan geçenlere Filistin bayrağı dağıttı. Gruptakiler ayrıca motosikletlerinin önüne Filistin bayrağı astı. 

Grup sözcüsü Feyzullah Şama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e yıllardır zulüm yaptığını ve son günlerde bu zulümlere bir yenisini daha eklediğini söyledi. 

Her insanın bu saldırılardan rahatsız olması gerektiğini vurgulayan Şama, "Biz de bu drama sessiz kalamadık. Arkadaşlarımızla saldırıları protesto etmek için böyle bir organizasyon yaptık. Buradan yola çıkıp, İsrail Başkonsolosluğu'na kadar gideceğiz. Ondan sonra da dağılacağız" dedi. 

Gruptakiler, daha sonra korna çalarak buradan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı