İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu:

İSTANBUL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Maalesef, 'demokrasi ve insan haklarının beşiği, koruyucusuyum' diyen Batı'nın, Avrupa'nın, İsrail'in yaptığı zulme, katliama sessiz kalmasını vicdansızlık olarak değerlendiriyorum" dedi. 

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen sokak iftarına katılan Çavuşoğlu, ardından Şişli Çifte Cevizler Camisi'nin lokalinde vatandaşlarla basına kapalı olarak bir araya geldi. 

Öncesinde gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek konuşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Filistin'deki saldırılardan dolayı herkes gibi kendisinin de üzgün olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, ramazanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek, özellikle bu ayda oradaki insanlarla dayanışma içinde olmanın önemini vurguladı.  

 

- "İki yüzlülüğün kötü örneğini görüyoruz"

 

Çavuşoğlu, "Avrupa'nın söz konusu saldırılara karşı tavrının ne yönde olduğunun" sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Maalesef, 'demokrasi ve insan haklarının beşiği, koruyucusuyum' diyen Batı'nın, Avrupa'nın, İsrail'in yaptığı zulme, katliama sessiz kalmasını vicdansızlık olarak değerlendiriyorum. Kusura bakmasınlar. Çifte standart, iki yüzlülüğün kötü örneğini görmüş oluyoruz. İnsanların yaşam hakkına saygı duymayanlar, 'insan hakları savunucusuyum' diyemezler. Gezi olaylarında sürekli gösteri hakkından dem vuran Batılılar, Filistin'deki zulme karşı ses çıkaramadılar ama halkların vicdanını durduramıyorsunuz, sesini kısamıyorsunuz."

Filistin'deki zulme karşı Avrupa'da yapılmak istenen yürüyüşlerin, o ülkeler tarafından yasaklanmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Demek ki her şeyi kendilerine göre yontuyorlar ama bunun bir bedeli vardır. Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada mutlaka bir bedeli vardır. Bu tür insani konuları politize etmememiz, siyasi düşünmememiz lazım. Hele hele çıkar dengesi hiç gözetmememiz lazım" diye konuştu. 

Kim yaparsa yapsın, herkesin bu tür katliamların karşısında olması gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, "Siz Türkiye'de Gezi olaylarında, 'yürüyüş hakkı, demokrasi nerede?' diyeceksiniz, ondan sonra da kendi ülkenizde yürüyüşü bile yasaklayacaksınız. Hiç kusura bakmayın" ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Haber Kaynağı