İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

Ürdün'de, İhvan ve solcu gruplar, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail askerini esir almasını ve roketli saldırılarını kutladı

AMMAN (AA) - Ürdün'de, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail askerini esir alması ve roketli saldırıları için kutlama yapıldı.

 Ürdün Müslüman Kardeşler teşkilatı (İhvan) ve solcu gruplar, başkent Amman'daki İsrail Büyükelçiliği yakınında toplanarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı başarısını ise tatlı dağıtarak kutladı.

Protestocular, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın özellikle İsrail askerini esir alınmasını ve İsrail'e atılan roketleri sevinçle karşıladı.

Göstericilerden Said Muhammed Hamid, protestoya Gazze ile dayanışmayı göstermek için katıldığını söyledi. Hamid, Gazze'de binlerce kişinin yerinden edildiğini, binlerce Filistinlinin de yaralandığını belirterek, "İsrail'e karşı, direnişin kazanacağından yana çok rahatım" dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına dair uluslararası kamuoyuna görevini yerine getirme çağrısı yapan Yusuf Ebu Ganim de "ABD başta olmak üzere İsrail'e destek çıkan batı ülkelerini" suçladı.

-Protestolar-

Öte yandan, Ürdün'ün kuzeyindeki İrbid, başkent Amman'a 60 kilometre uzaklıktaki Ceraş, güneyde bulunan Kerak, Maan ve Akabe şehirlerinde de İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Protestolarda İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başarısı kutlandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı