İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde bir grup, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto ederek dilek balonu uçurdu.Teravih namazı sonrası İstiklal Meydanı'nda bir araya gelen gruptakiler,...

KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde bir grup, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto ederek dilek balonu uçurdu.

Teravih namazı sonrası İstiklal Meydanı'nda bir araya gelen gruptakiler, burada İsrail karşıtı sloganlar atarak bir süre dua etti. Protesto kapsamında İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların gösterildiği kısa filmde bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Protestoya katılan İlçe Kaymakamı Kemal Duru, siyonist İsrail devletinin mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı saldırıları kınadıklarını belirterek, böyle bir durumun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Vahşice saldırılar karşısında İsrail'i kınayarak Gazze halkının yanında olduklarını ifade eden Duru, şöyle konuştu:

"Bu mübarek gecede katliamın durması için dua ettik. Dua etmeye devam edeceğiz. Filistin halkının, Allah'tan korkan, acılarını paylaşan ve onlara uygulanan soykırıma engel olamamanın ızdırabını yaşayan Müslümanlardan başka dostu kalmamıştır. Neredeyse her ramazan ayında Gazze'ye saldıran işgal devleti zalim İsrail, işlediği cinayetler nedeniyle küresel güçlerden tepki almak bir yana ne yazık ki destek almaktadır." 

Belediye başkanı Nevzat Yıldız da bu gece Gazze'de İsrail vahşetinin sona ermesi için dua ettiklerini dile getirerek, çoluk çocuk demeden katliam yapan İsrail'in bu saldırılarını ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin seyirci kaldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından havaya 300 dilek balonu bırakıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı