İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 213 roket

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 213 roket

İsrail ordusu, önceki günden bu yana farklı kentlere 213 roket atıldığını duyurdu

 İsrail ordusu, Filistinli direniş gruplarının önceki günden bu yana İsrail'in çeşitli kentlerine 213 roket attığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Aşdod kentine ve Aşkol'de bir yerel yönetim merkezi yakınına dün akşam saatlerinde roket atıldığı ancak herhangi bir yaralanma ve zarara yol açmadığı belirtildi.

Açıklamada, Filistinli direniş gruplarının önceki günden bu yana İsrail'in çeşitli kentlerine 213 roket attığı, sadece gün içinde atılan roket sayısının 163 olduğu ifade edildi.

İsrail ordusu ayrıca, hedef alınan mekanlara ilişkin detay vermeden Gazze'de dünden bu yana 110 hedefin vurulduğunu duyurdu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir aydan fazla süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze’den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze’ye yeniden saldırmaya başlamıştı. Bu saldırıların ardından bölgede hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 47'ye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı