İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı:

ANKARA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'den Gazze'ye kurulan hava köprüsüyle, 10 bin gıda kolisinin yanı sıra üç sevkıyatla 20 tırlık, 20 tonluk ve 1,5 milyon dolarlık tıbbi yardım, 1,7 milyon dolarlık yakıt, çok sayıda yatak, battaniye ve jeneratör ulaştırıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'deki saldırılarda yaralanan 23 Filistinli ile refakatçileri, Başkanlığın koordinasyonunda Türkiye'ye getirildi.

Yaralıları, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindekiler karşıladı. 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi askeri uçaktan indirilen yaralılar, ambulanslarla Pendik ile Lütfi Kırdar Kartal eğitim ve araştırma hastanelerine sevk edildi.

Daha önce, yaralı 25 Filistinli ve 15 refakatçisi, Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınmıştı.

-Türkiye'nin ortak gücü harekete geçti

AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile Türk Kızılayının gayretleriyle sürdürülen insani operasyonun tahliye ve transfer aşamaları başarıyla tamamlandı.

Etkin koordinasyon sayesinde, kurumların gücünü aşan etkin ve hızlı bir organizasyon gerçekleştirildi. 

AFAD, Türkiye ile Gazze arasında, insani yardımlar ile yaralı transferlerinin devamlılığını sağlamak üzere hava köprüsü kurdu. 

Bu kapsamda 10 bin gıda kolisinin yanı sıra 3 sevkıyatla 20 tırlık, 20 tonluk ve 1,5 milyon dolarlık tıbbi yardım, 1,7 milyon dolarlık yakıt, çok sayıda yatak, battaniye ve jeneratör Gazze'ye ulaştırıldı.

Gazze'de 25 bin kişiye üç öğün yemek verilmeye ve her gün 70 metreküplük su dağıtımına da devam ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı