İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 54'e yükseldi

GAZZE (AA) - İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 54'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine, ateşkesin bozulmasının ardından bu gece İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ve çevresine başlattığı hava saldırısında yaralananlardan 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

Kudra, saldırıların yeniden başladığı önceki günden bu yana 29 kişinin öldüğünü, 167 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail savaş uçaklarının bu gece Gazze’nin değişik bölgelerine yoğun bombardıman yaptığını, isabet alan birçok binanın kullanılmaz hale geldiğini bildiren Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 54'e, yaralananların sayısının da 10 bin 251 olduğunu ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı