İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 50'ye yükseldiği belirtildi

GAZZE (AA) - İsrail'in ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 50'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in ateşkesin bozulmasının ardından bu gece Gazze Şeridi'ndeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı'na ve birçok farklı noktaya düzenlediği saldırılarda önceki günden bu yana 25 kişinin öldüğünü, 140 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 50'ye, yaralı sayısının da 10 bin 224'e yükseldiğini ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, yeniden Gazze'ye saldırmaya başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı