İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in güneyinde kapalı tutulan bin 750'den fazla sanayi işletmesi 6 milyon dolar zarara uğradı

KUDÜS (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırılarına misilleme olarak ülkeye roket atılması gerekçe gösterilerek İsrail'in güneyinde son bir buçuk aylık süre zarfında kapalı tutulan bin 750'den fazla işletmesinin, 6 milyon dolar zarara uğradığı bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberinde, İsrail'in 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye başlattığı saldırılara karşılık Gazze'den atılan roketler nedeniyle ülkenin güneyindeki sanayi bölgesindeki bin 750'den fazla işletmenin kapalı tutulduğu belirtildi.

Haberde ateşkes dönemlerinde de işletmelerin kapalı tutulduğu, buralalarda çalışan 35 bin kişinin işine gidemediği ve sanayi sektöründe 6 milyon dolar zarar meydana geldiği kaydedildi.

"İsrailiyyat" konularında araştırmacı Dr. Halid el-İlmi de sanayi bölgesindeki işletmelerde çalışanların maaşlarının yanı sıra bu tesislerde 500 milyon dolar kayıp olduğunu kaydetti. 

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze’den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze’ye yeniden saldırmaya başlamıştı.

İsrail ordusunun, 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana 2 bin 36 kişinin hayatını kaybetti, 10 binden fazla Filistinli yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı