İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Kudüs'te İsrail askerleri, Gazze'ye destek veren Filistinliler'e müdahale etti, 1 Filistinli gözaltına alındı

KUDÜS (AA) - Kudüs'te İsrail polisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Filistinliler'e müdahale ederek, 1 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail polisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, Kudüs'ün Eski belde, Silvan ve Sur Baher bölgelerinde onlarca Filistinli gencin polise taş ve molotof kokteyli attığı, yapılan müdahalede bir Filistinli'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan Batı Kudüs'te kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bir aracın ateşe verildiği, İtfaiye ekiplerinin yangını söndürdüğü ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi ise internet sitesinde yayınladığı haberinde, Batı Kudüs'te, üzerinde İsrail bayrağı olan 4 aracın yakıldığını aktardı.

Kudüs'te, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını destekleyen Yahudiler, desteklerini göstermek için araçlarına İsrail bayrağı asıyor. 

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı