İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Ramazan Bayramı'nda Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 318 kişi hayatını kaybetti, 980 kişi yaralandı

GAZZE (AA) - İsrail'in Gazze Şeridi'ne Ramazan Bayramı'nda düzenlediği saldırılarda 318 kişinin hayatını kaybettiği, 980 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail saldırılarında bayram boyunca çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 318 kişi hayatını kaybetti, 980 kişi yaralandı" dedi.

Kudra, bayramın ilk günü 28 Temmuz'da 43 kişinin öldüğünü, 260 kişinin yaralandığı, ikinci günü ise 144 kişinin yaşamını yitirdiğini, 260 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra daha önce de İsrail'in havadan ve karadan sürdürdüğü saldırılarda, bayramın son gününde 131 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 463 kişinin yaralandığını duyurmuştu. 

-''İsrail saldırılarında bayram boyunca 22 cami yıkıldı''-

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh da yaptığı açıklamada, İsrail'in bayram boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu 9'u tamamen 13'ü kısmen 22 caminin yıkıldığı bilgisini verdi.

Öte yandan, Filistin uzlaşı hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın ilk verilerine göre, İsrail'in bayramda Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda, 166 ev tamamen, bin 281 ev ise kısmen zarar gördü. 

Öte yandan, 25 bin 390 yerleşim birimi kısmen, 3 bin 500 yerleşim birimi ise tamamen kullanılamaz hale geldi.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 361 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 680 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı