İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Filistin'in Atina Temsilciliğinde Gazze'de hayatını kaybedenler için taziye defteri açıldı

ATİNA (AA) - Filistin'in Atina Temsilciliğinde, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için taziye defteri açıldı. Birçok milletvekili ve büyükelçi taziyelerini iletti.

Filistin Atina Temsilcisi Maruan Tubasi'nin evsahipliğinde açılan taziye defterini ilk olarak Yunanistan anamuhalefet partisi SYRIZA milletvekilleri imzaladı. 

SYRIZA'lı Panayotis Lafazanis, milletvekilleri adına yaptığı konuşmada "SYRIZA partisi olarak Filistin halkının haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. İsrail'in çözüm üretmeyen politikası artık katlanılamaz hale gelmiştir. Filistin halkının kendi topraklarında yaşamak istemesi ön koşulsuz kabul edilmelidir. SYRIZA olarak İsrail'in saldırılarını kınıyor, bölgede bir an önce barışın sağlanmasını umuyoruz" dedi. 

Büyükelçi Tubasi de SYRIZA'nın Filistin ile ilgili gösterdiği tutumundan dolayı Lafazanis'e teşekkür etti. Tubasi, "SYRIZA her zaman Filistin halkının yanında yer alıyor. Gerek yaptıkları konuşmalarda gerekse protesto eylemlerinde Filistin halkının yanında saf tutuyorlar" diye konuştu.

Birçok büyükelçi ve sivil toplum örgütleri yetkilileri tarafından da imzalanan taziye defteri, yarın akşama kadar açık tutulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı