İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Filistin uzlaşı hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine:

GAZZE (AA) - İsrail'in, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığı, 40 binada ise kısmi tahribat meydana geldiği bildirildi.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.

Görgü tanıkları ise İsrail'in gece boyunca Gazze'deki hükümet binaları ile evleri hava, kara ve denizden bombalamaya devam ettiğini, saldırılar sebebiyle ölü ve yaralananların bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan, Filistin emniyet kaynakları, İsrail'in Gazze'ye dün yaklaşık 100 füze attığını belirtti.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bayramın birinci günü 43 Filistinlinin öldüğünü, çoğu çocuk ve kadın 260 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları sebebiyle şu ana kadar bin 108 Filistinli hayatını kaybetti, 6 bin 500 kişi de yaralandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı