İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

ASO 1. OSB Başkanı Kaya:

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Kaya, sanayiciler olarak İsrail'in insanlık dışı saldırılarını kınadıklarını ve Gazze'ye uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılmasını istediklerimi bildirdi.

Kaya, yazılı açıklamasında, Gazze halkının acılarını paylaştıklarını belirterek, ''Bombalar altında inleyen, Filistinli kadın, çocuk ve ihtiyar mazlumların, Ramazan ayını acıyla ve gözyaşıyla geçirmesine neden olanlar bunun bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir" ifadesini kullandı. Acı ve zulmün ortadan kaldırılabilmesi için Türkiye'nin güçlü olması, dünyanın büyük ekonomilerinin arasına girmesi, etkili dış politikası ile caydırıcı bir güç haline gelmesi gerektiğine işaret eden Kaya, Türkiye'nin, dünyada bu tür zulümleri engelleyecek tek güç olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in ve dünyanın önde gelen devletlerinin olup bitenlere seyirci kalmalarını açıkça bu insanlık suçuna ortak olduklarına değinen Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birleşmiş Milletler teşkilatı bir kez daha göstermiştir ki, bu teşkilat aslında İslam'a karşı birleşmiş milletler haline gelmiştir. Gazze'ye günlerdir süren bu saldırılar İsrail ordusunun yaptığı bir katliamdır. İsrail, Gazze'ye yönelik acımasız bir ekonomik ambargo uygulamaktadır. Sağlık malzemelerinin, temel ihtiyaç maddelerinin ve diğer insani yardımların bölgeye giriş ve çıkışını engellenmektedir. Ambargonun kalkması, vahşi saldırıların durdurulması kadar önemlidir. Sanayiciler olarak İsrail'in Gazze'de masum insanlar üzerindeki bu zulüm politikasını ve uygulanan zalim yöntemleri şiddetle kınıyoruz.''

Kaynak:Haber Kaynağı