İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlilere Gazze'de zafer için "kitlesel intifada" çağrısında bulundu

GAZZE (AA) - Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlileri, Gazze'de zafer için "kitlesel intifada"ya çağırdı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yazılı açıklamasında, "Batı Şeria'daki halkımızı, Gazze'de hakiki ve fiili bir zafer elde edilmesi için kitlesel bir intifadaya ve İsrail düşmanıyla her türlü çarpışmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Gazze'ye destek amacıyla "48 Binlik Yürüyüş" sloganıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmak isteyen binlerce Filistinli, Kalendiya kontrol noktasına gelmiş, burada İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmıştı.

İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullanması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetmiş, 5'i ağır 200 kişi yaralanmıştı. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 130 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı