İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İzzeddin el-Kassam Tugayları :

GAZZE (AA) - Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki çatışmalarda 8 İsrail askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını bildirdi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Tugay'a bağlı bir birliğin, İsrail askerleri ile girdiği çatışmada 8 İsrail askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı belirtildi.

 Açıklamada, "İsrail'e ait 7 askeri araç imha edildi. Hayfa'ya 1, Tel Aviv'e 2, Ben Gurion Havalimanı'na 2 olmak üzere İsrail'in farklı kent ve beldelerine 65 füze atıldı" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 130 kişi yaralandı.

Kassam Tugayları, söz konusu tarihten bugüne kadar 68 İsrail askerinin öldürüldüğünü kaydediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı