İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Ürdün Dışişleri Bakanı Cude, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması için ABD, Mısır ve Rusya dışişleri bakanlarıyla görüşmelerde bulundu

AMMAN (AA) - Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude'nin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması için telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi. 

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Cude, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Gazze'deki son gelişmeleri ve ateşkes girişimlerini konuştu.

Cude, Kerry ile ateşkes girişimlerinin başarısızlığa uğraması konusunu ele aldı.

İki ülke dışişleri bakanı da Mısır'ın ateşkes girişimi ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un çabalarını desteklediklerini ifade etti.

 Cude'nin Kerry'ye, Kral Abdullah'ın BM Genel Sekreteri Ban ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeleri hakkında bilgi verdiği, İsrail'in uyguladığı şiddetin durdurulması ve ateşkesin sağlanması için de koordinasyon talebinde bulunduğu belirtildi.

 Ayrıca, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Cude'yi arayarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurma çabalarını ve ateşkes için belirtilen şartları görüştükleri kaydedildi.

Cude'nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de telefonda görüşerek, Irak, Suriye ve Gazze'deki gelişmeleri ele aldıkları, iki bakanın da Gazze'de acil ateşkes sağlanması ve sorunun temelden çözümü için uluslararası hukuka uygun Filistin devletinin kurulması konusunda mutabık oldukları aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı