İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail ordusu, Gazze'deki BM'ye ait bir okulun vurulmasında Hamas'ı, sivillerin okuldan ayrılmasını engellemek, altyapı ve uluslararası binaları canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı

TEL AVİV (AA) - İsrail ordusu, Gazze'deki son saldırısında Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir okulu hedef almasına ilişkin, Hamas'ı sivillerin okuldan ayrılmasını engellemek, altyapı ve uluslararası binaları canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonun başladığı günden bu yana, Hamas'a ait 31 tünel bulunduğu, bunlardan 11'inin imha edildiği kaydedildi.

İsrail askerlerinin dün, Gazze'deki füze rampaları ve gözetleme kulelerinden oluşan 90 noktayı hedef aldığına yer verilen açıklamada, el-Vefa Hastanesi'nden atılan güdümlü roketlerle 4 İsrail askerinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, İsrail'in Beyt Hanun'da BM'ye ait bir okulun da bulunduğu alanı vurduğu ancak Hamas'ın sivillerin okuldan ayrılmasını engellediği, altyapı ve uluslararası binaları canlı kalkan olarak kullandığı öne sürüldü. Ayrıca, İsrail ordusunun söz konusu saldırıyı halen gözden geçirdiği belirtildi.

İsrail üzerinden Gazze’ye girecek malların girişini ve koordinesini yürüten COGAT'ın sözcüsü ise yerel sivillerin saldırı bölgesinden uzaklaştırılması için ellerinden geleni yaptıklarını savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı