İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:

RAMALLAH (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Gazze Şeridi'nde bir an önce ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Hammond, Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat ile Ramallah'ta düzenlediği ortak basın toplantısında, Gazze ile İsrail arasında yaşananlara değinerek, "Bir an evvel taraflar arasında ateşkes sağlanmalı. Daha sonra Filistinlilerin barış ve İsraillerin güven içinde yaşamaları için gerekli diğer meseleler görüşülür" dedi. 

Ramallah'a ziyareti kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüştüğünü belirten Hammond, "Abbas ile bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Mısır'ın sunduğu girişim üzerine tesis edilen ateşkes çabalarını ele aldık. İngiliz hükümeti ve İngiltere halkı, Gazze'de hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini iletiyor" diye konuştu.

Ureykat ise Abbas'ın ateşkesin gerekliliğini onayladığını bunun yanı sıra Gazze'deki ambargonun kaldırılması, Filistin halkının asli ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği yönündeki sözlerini aktardı. Ureykat, "Filistinli liderler de ambargonun kaldırılması ile eş zamanlı olarak yapılacak ateşkesin önemini onaylıyor" ifadesini kullandı. 

Abbas'ın son olaylar sırasında İngiltere'nin rolü ve desteği karşısında duyduğu memnuniyeti belirten Ureykat, "Aslında işgalin oluşturduğu sorunun temelden çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bu sorunun da ortadan kaldırılması için işgalin sonlandırılması, başkenti Kudüs olan 1967 sınırlarına göre Filistin devletinin oluşturulması gerekli" diye konuştu.

Ortadoğu ziyareti kapsamında dün Kudüs'ten Ramallah'a giden Hammond, buradaki temaslarının ardından Kahire'ye geçti. 

Kaynak:Haber Kaynağı