İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Han Yunus'ta sivil yerleşim birimlerini hedef alan topçu ateşinde, 8 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

GAZZE (AA) - İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde sivil yerleşim birimlerini hedef alan saldırısında 8 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

İsrail askerleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 40 civarında kişi yaralandı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin 645'e, yaralıların sayısının da 4 bin 80'e ulaştığını bildirdi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı