İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

Paris'te, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

Filistin'i destekleyen derneklerin çağrısıyla Paris'in sembollerinden olan Eyfel Kulesi'nin yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamlarını lanetledi.

Gösteride, İsrail'in saldırılarını durdurmasını ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e yaptırım uygulanmasını talep eden bildiri okundu. Eylemciler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atarak "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılan Filistinliler ile dayanışma mesajları da verdi.

Göstericiler, "İsrail'e boykot", "Filistin'e özgürlük, "Terörist İsrail", "Filistin için adalet ve özgürlük", "İsrail'in katliamlarına dur" yazılı pankart ve dövizler taşıyarak, İsrail'in adalet önüne çıkartılmasını istedi.

İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit olmuş, en az 3 bin kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :