İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, saldırıları kınadı

MALATYA (AA) - Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Soykan Parkı'nda toplanan grup adına konuşan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Malatya Şube Başkanı Mikail Çirkin, Gazze'de yaşananların savaş değil, kelimenin tam anlamıyla bir soykırım olduğunu söyledi.

İsrail'in bu vahşeti karşısında tüm dünya sessizliğe bürünse de susmayacaklarını ifade eden Çirkin, "Duamızda, Gazzeli kardeşlerimizi unutmayacağız. İftar sofralarımıza onların (İsrail) meşrubatlarını koymayacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, bizi ayırmak isteyen düşmanlara fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Çirkin, İsrail'i ve müttefiklerini, Gazze'ye yönelik zulüm ve katliamları nedeniyle lanetlediklerini, mazlum Filistinli kardeşlerinin acılarını paylaştıklarını söyledi.

İsrail karşıtı dövizler taşıyan ve sloganlar atan yaklaşık 300 kişilik grup, Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, duanın ardından dağıldı.

Özgür Gazze Platformunca düzenlenen gösteriye Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen ve Birlik Vakfı şubeleri ile Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi destek verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı