İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Batman'da, Peygamber Sevdalıları Platformu, "Dünya Kudüs Günü"nde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

BATMAN (AA) - Peygamber Sevdalıları Platformu, "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

İftardan sonra Atatürk Parkı'da toplanan platform üyeleri, teravih namazını kılarak Gazze'de yaşamını yitirenler için dua etti. Etkinlikte sık sık tekbir getirilerek, "Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin" sloganları atıldı.

Burada bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman sözcüsü Mehmet Ali Altun, "Dünya Kudüs Günü"nde toplandıklarını belirterek, İsra ve Miraç kavşağı Mescid-i Aksa'nın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diledi.

Kudüs'ün Mekke ile Medine kadar mukaddes olduğunu vurgulayan Altun, "Kudüs sonsuza kadar İslam’ın kalacaktır. Kudüs davası bütün Müslümanların davasıdır. Kudüs davası sadece Araplar'ın davası değildir" dedi.

Yahudiler'in Batılı güçlerin desteğini alarak Gazze'de vahşet uyguladıklarını belirten Altun, şöyle konuştu:

"Masum kadınlar ve çocuklar füzelere hedef oluyor. İslam toprakları baştan başa tahrip edilmektedir. Allah'ın laneti İsrail’in ve onu destekleyenlerin üzerine olsun. Bu barbarlık karşısında izzetlice direnen, İslam adına şanlı destanlar yazan ve her an şahadet şerbeti içen Gazzeli mücahitleri yürekten tebrik ediyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz sadece İsrail’e karşı mücadele etmiyorlar. İslam düşmanlarına karşı savaşıyorlar. Bunun için Gazze düşerse ümmet düşer, Gazze kaybederse ümmet kaybeder."

Altun, İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunarak, Filistinliler'e yadım etmenin bir hak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı