İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Kayserili Ali Tokluman, İsrail'in saldırılarını protesto etmek için eşi ve iki çocuğuyla Gazze'ye yürüyüş başlattı

NİĞDE (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için, eşi ve iki çocuğuyla Gazze'ye yürüyüşe başlayan Ali Tokluman, Niğde'de konakladı.

Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile Cumhuriyet Meydanı'na gelen 45 yaşındaki Ali Tokluman, Niğde'de iftar öncesi basın açıklaması yaptı.

Kayseri'de başlayan yolculuğun Gazze'de biteceğini belirten Tokluman, "Bugün evden uzakta 3’üncü iftarımız. Allah’a hamdolsun bir sağlık problemi yaşamadık. Yürümeye alışık olmadığımız için ayaklarımız su topladı. Biraz güneşten muzdarip olduk diyebiliriz. Gün içerisinde yarım gün yürüme imkanımız oluyor. Fakat Gazze'ye bir şekilde ulaşacağız" dedi.

Müslümanların uğradığı zulme dayanamadıklarını vurgulayan Tokluman şunları söyledi:

"Biz Müslüman insanlarız. İnsanların öldürülmesine karşı bu ailenin hassasiyetinin geliştiği için bugün buradayız. Bugün evimizde olsak, herhalde bu kadar mutlu olmazdık. Hedefimiz Hatay’a kadar gitmek. Yarın sabah Adana otobanına gireceğiz. Gazze  ve Gazze gibi yerlerde de insanların yatacak bir evlerinin olmadığını biliyoruz. Bu sebeple evsizllik bizi etkilemeyecek."

Niğde'den sonra yarın sabah Adana'ya doğru yola çıkacak olan Tokluman ailesi, Hatay ve daha sonra Gazze'ye geçmek için yürüyecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı