İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Almanya'nın Frankfurt kentinde saldırılar protesto edildi

FRANKFURT (AA) - İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar, Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.

Frankfurt'un Zeil Caddesi'nde çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa gösteri düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Aralarında Türk, Filistinli ve Almanların da bulunduğu göstericiler, ellerinde "İsa da Filistinli’ydi", "İsrail'in Gazze'ye saldırısı dursun", "İnsan hakları her yerde geçerlidir Filistin'de de" yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı. 

Burada yapılan konuşmalarda Gazze'ye yönelik saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğüne işaret edilerek, saldırıların durması için otoritelerin acilen harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

AA muhabirine düşüncelerini paylaşan Alman vatandaşı Willi Schulze Barantin, Suriye Dayanışma Komitesi’ne üye olduğunu ve Suriye’deki olayların da Filistin’de yaşananlarla benzerlik taşıdığını söyledi.

İsrail’in Filistin’e saldırısını kabul edilemez bulduğunu ifade eden Barantin, "Benim fikrime göre İsrail kurulduğu günden bu yana emperyalist bir projedir. İsrail’in hiç kurulmadığını düşünün o zaman Ortadoğu'da nasıl olurdu hayal edin" ifadelerini kullandı.

İsrail'in emperyalist bir ülke olduğunu ve Almanya'nın da emperyalist sisteme dahil olduğunu vurgulayan Barantin, İsrail'in sahip olduğu az nüfus ve toprağa rağmen öneminin bu kadar önem taşıyan bir ülke olmasına anlam veremediğini kaydetti .

 

-"Bu insanların gidecek bir yeri yok"

1997 yılından beri Almanya'da yaşayan Filistin vatandaşı doktor Ahmed Aljazzar ise ailesinin Gazze'de yaşadığını ve sağlık durumlarından şüphe ettiğini söyledi. 

Gösteriye iki çocuğuyla birlikte katılan Aljazzar, "Her gün haberlere bakıyorum. Ailemden herhangi birinin ölüp ölmediğini kontrol ediyorum. Uyumadan önce her zaman onları aramaya çalışıyorum" dedi.

İsrail'in saldırılarında Gazze'de ailesinden bir çok kişiyi kaybettiğini anlatan Aljazzar, "Dün kız kardeşimle konuştum ve evlerinin bombalandığını öğrendim. Bu insanların gidecek bir yeri yok. Okula sığınsalar İsrail okulu bombalıyor. Evde durmakta çok tehlikeli. Gazze'de gidecek bir yer yok" diye konuştu. 

Grup, gösterinin ardından dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı