İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Havza ilçesinde 32 sivil toplum kuruluşu İsrail'i protesto etti

SAMSUN (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Havza ilçesinde, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Havza Kevser Cami önünde toplanan siyasi parti ve STK üyelerinden oluşan grup, Gazze halkına yönelik saldırıları ellerindeki dövizler ile sloganlar atarak protesto etti. Çok sayıda kişinin katıldığı eylem okunan Kuranı Kerim tilaveti sonrası başlatıldı.

32 sivil kuruluş tarafından oluşturulan platform adına konuşma yapan Hakan Arslan, işgalci ve siyonist İsrail'in intikam duygusu ile hareket ederek Filistinli bir genci canlı canlı yakarak öldürdüğünü, ambulans ve hastaneleri bombalayarak insanlık ve şereften ne derece yoksun olduklarını bir kez daha ortaya koydukları söyledi. Arslan, "Söz konusu saldırılar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Ancak katliamlara ne Avrupa Birliği ne de Birleşmiş Milletler'den tepki gelmiyor. Biz inanıyoruz ki Gazze’de yaşanan şu vahim olaylar zalimlerin güçlü olmasından değil Müslümanların sessiz kalmasındandır" dedi.

Açıklamanın ardından grup, Filistin'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak olaysız dağıldı. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk de protestoya destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı