İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Saldırılar, Giresun'da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

GİRESUN (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Giresun'da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından protesto edildi, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Atatürk Meydanı'nda toplanan siyasi parti ve STK üyelerinden oluşan grup, Gazze halkına destek için, "Filistin Uyumuyor, Biz de Uyumuyoruz" eylemi gerçekleştirdi. Grup, sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi, hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Memur Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Filistin'in İslam dünyası için büyük önemi olduğunu kaydeden Sevinç, "Bilinmelidir ki, Filistin kurtulmadıkça ümmet zilletten kurtulmayacaktır. Çünkü ümmetin yenilgisi Filistin ile başlamıştır. O bakımdan Filistin'in kurtulması gerekir. Çaresizlik içerisinde cihat ruhunu yükselten müminleri, mücahitleri ve Filistinli şehitleri selamlıyorum" dedi.

Eylemde İsrail bayrağı yakıldı, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Kaynak:Haber Kaynağı