İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

Fetih Hareketi Merkez Kurulu Üyesi Zeki:

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi Merkez Kurulu Üyesi Abbas Zeki, İsrail'e karşı silahlı mücadele kararının, onların yararına olacağını savundu.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu Üyesi Zeki, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan olaylara dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşgalcilerle silahlı mücadele, meşru haktır, bundan vazgeçmeyeceğiz. Ancak bunun için tüm Filistinli grupların birlik olması, bir merkezi operasyonlar odası kurulması ve silahlı mücadelenin düşmana yüksek maliyeti, Filistin halkına ise yararlı olması için bir plan ortaya konulması gerek" dedi.

Zeki, "Biz silahlı mücadele hakkımızı muhafaza ediyoruz. Bu, vazgeçilmez bir seçenek olarak bir kenarda duruyor. Ancak uygulamaya geçirilmesi, nasıl ve ne zaman olur? Bunu kullanmak bize fayda sağlar mı? Silahlı mücadele kararı, şu an her gün öldürebilecek yeterliliğe ve askeri güce sahip düşmanın yararına olur" diye konuştu. 

Fetih üyesi Zeki, "İsrail, tüm vatandaşlarını silahlandırıyor. Bunlar evlerimize de topraklarımıza saldırıyor buna rağmen biz dik duracak, toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Gerginlikten yana değiliz. Halkımızı öldüren, şehirlerimizi yıkan işgalcilerdir. Filistinliler nezdinde savunma mefhumu farklılık arz ediyor. Taşla savunan da var bıçakla savunan da" ifadelerini kullandı.

Zeki, "Filistin birliğinin sağlanamamasından dolayı yeni bir İntifada için uygun ortam yok. Şu an saha düzenleme yolundayız. Bugün yaşananlar, yaşadıkları olaylar ve vicdanlarının harekete geçirdiği gençlerin plansızca ayaklanmasıdır" dedi.

Bugün cuma namazından sonra Batı Şeria ve Kudüs'ün yanı sıra Gazze Şeridi'nin İsrail sınırına yakın bölgelerinde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında meydana gelen olaylarda 7 Filistinli ölmüş, aralarında AA kameramanı Metin Yüksel Kaya'nın da bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı.

Batı Şeria ve Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı