İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

Filistin parlamentosundaki Kudüs Komitesi Başkanı Halabiyye:-"Arap ve Müslüman ülkeler, Kudüs'teki İsrail planlarına karşı koymalı"

GAZZE (AA) - Filistin parlamentosundaki Kudüs Komitesi, Arap ve Müslüman ülkelere, Kudüs'teki İsrail planlarının durdurulması çağrısında bulundu.

Komite Başkanı Ahmed Ebu Halabiyye, Gazze'deki meclis binasında düzenlediği basın toplantısında, "Arap ve Müslüman ulusları, her gün İslam dininin kutsal değerlerini ve topraklarını gasp eden ümmetin tek düşmanı karşısında saflarını ve söylemlerini birleştirmeye çağırıyoruz. Arap ve Müslüman ülkeler, Kudüs'teki İsrail planlarına karşı koymalı." dedi.

Arap, Müslüman ülkeler ile uluslararası toplumun, Kudüs'te olanlar karşısındaki zayıflığının, işgal güçlerinin kontrolü altındaki durumu pekiştirdiğini vurgulayan Halabiyye, İsrail'in halihazırda Kudüs'ün doğusunda yer alan Cebel el-Baba bölgesindeki Kudüs bedevilerine ait yerleri yıkmayı planladığına dikkati çekti.

Halabiyye, bu projeyle, Ma'ale Adumim Yahudi yerlim biriminin Kudüs'e bağlanmasının amaçlandığını belirterek, "İsrail bu plan dahilinde, 'E1' ismiyle bilinen büyük yerleşim projesini gerçekleştirmek için çalışıyor." diye konuştu.

İsrail'de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "Kudüs çevresindeki bedevi topluluklarının bölge dışı edilmesi" yönündeki kararını açıklamıştı.

İsrail'in "E1" olarak isimlendirilen bölgedeki bedevileri zorla göç ettirerek, 12 kilometrekarelik bir alanda Ma'ale Adumim'in de aralarında bulunduğu yerleşim yerlerini birbirine bağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :