İsrail'in Filistin'deki ihlalleri

İsrail'in Filistin'deki ihlalleri

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat:- "Kudüs'te uygulanan projeler kanunen hükümsüzdür"

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in Kudüs'te uyguladığı Yahudileştirme projelerinin kanunen hükümsüz olduğunu belirtti.

Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin haftalık toplantısını Kudüs'teki Burak Duvarı önünde düzenlemesini ve söz konusu toplantıda uluslararası kanunları hiçe sayan Yahudileştirme projelerini onaylamasını kınayarak, "Kudüs'te uygulanan projeler kanunen hükümsüzdür." ifadesini kullandı.

Açıklamasında, "İsrail hükümeti, ramazan ayının girmesi ve İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin 50. yıl dönümüyle eş zamanlı olarak Filistinlilere ve uluslararası camiaya ihlallerine devam ettiği mesajını veriyor." ifadesini kullanan Ureykat, İsrail'i, siyasi süreci canlandırma çabalarını kasıtlı olarak sonuçsuz bırakmak ve Batı Şeria'yı ilhak etme projesini uygulamaya devam etmekle suçladı.

İsrail hükümetinin sömürgeci bir güç olarak Kudüs'ün tarihi dokusunu değiştirmeye çalıştığını ve bu durumun "Kudüs'ün 1967'de işgal edilen Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu doğrulayan" Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olduğunu vurgulayan Ureykat, BM ile uluslararası camiadan, İsrail yönetiminin provokatif davranışlarına karşı koymasını ve Kudüs'teki mevcut statüye saygı göstermesini istedi.

İsrail hükümeti bugün haftalık toplantısını Burak Duvarı önünde düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :