İsrail'in Amman Büyükelçiliğindeki şiddet olayı

İsrail'in Amman Büyükelçiliğindeki şiddet olayı

Ürdün'de İslami Çalışma Cephesi Partisi:- "Tüm Ürdünlülerin acılarını paylaşmakla birlikte Mescid-i Aksa ve Ürdün'de şehit olanların anısına saygılı olunması için İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılmasını talep ediyoruz"

AMMAN (AA) - Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi, Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılmasını talep ettiği bildirildi.

Parti tarafından, geçen çarşamba günü Amman'daki İsrail Büyükelçiliği binasında meydana gelen olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Tüm Ürdünlülerin acılarını paylaşmakla birlikte Mescid-i Aksa ve Ürdün'de şehit olanların anısına saygılı olunması için İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılmasını talep ediyoruz." denildi.

İki Ürdünlüyü öldüren İsrailli diplomatın cezasını çekmeden ülkesine teslim edilmesi "umut kırıcı" olarak değerlendirilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bu durum Ürdün için kendi vatandaşlarının hukukunu koruma noktasında bir acziyet göstergesidir. İşlenen bu suç düşman liderleri tarafından kutlanacaktır. Failin cezasız kalması ise terör liderlerine Ürdün halkına ve kuruluşlarına karşı kötü davranışları konusunda cesaret verecektir." denildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amman Büyükelçiliğinde yaşanan olayın ardından Amman Büyükelçisi Einat Şalain ve 2 Ürdünlüyü öldüren emniyet subayını kabul etmişti. Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamaya göre de Netanyahu, "Sizi görmek beni mutlu etti. Olayın sona erdiğine sevindim. İyi bir şekilde çalıştınız. Sizi oradan çıkarmamız gerekiyordu. Bu anlık bir meseleydi ve bunun kısa bir sürede gerçekleştiğine sevindim. Sizler İsrail devletini temsil ediyorsunuz. İsrail devleti bunu hiçbir zaman unutmaz." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ürdün'ün başkenti Amman'da görevli İsrail Büyükelçisi Şalain ve ekibinin ülkelerine döndüklerini duyurmuştu.

Ürdün'deki Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, olayın İsrailli güvenlik görevlisiyle bir marangoz arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gerçekleştiği ifade edilmişti.

Açıklamada, görevliyle elçilik binasındaki dairesine mobilya monte etmek için gelen 2 Ürdünlü marangozdan birisi arasında, "teslimatın gecikmesi nedeniyle" önce sözlü tartışma yaşandığı belirtilmişti.

Marangozun, tornavidayla yaraladığı güvenlik görevlisinin ateş açarak karşılık verdiği, olayda bir marangozla o esnada orada bulunan daire sahibinin vurulduğu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri kaydedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :