İsrail'in AA'nın Gazze ofisine yönelik saldırısına kınama

İsrail'in AA'nın Gazze ofisine yönelik saldırısına kınama

Balkan Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ali Soydan:- "Tarihi sorumluluğu olan, dünyadaki Türklerin ve mazlumların gür sesi Anadolu Ajansı görevini yapmaya devam edecektir"

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Balkan Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ali Soydan, İsrail'in, abluka altındaki Gazze şeridinde Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binaya düzenlediği saldırıyı kınadı.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Saldırının her şeyden önce bir insanlık suçu olduğunu belirten Soydan, "İsrail yaptığı insanlık suçunun duyulmasını engellemek için basını susturmaya yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Basına saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez, kınıyoruz. Tarihi sorumluluğu olan, dünyadaki Türklerin ve mazlumların gür sesi Anadolu Ajansı görevini yapmaya devam edecektir. Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun." diye konuştu.

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Uçar da İsrail ordusunun, Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Anadolu Ajansına geçmiş olsun dileğinde bulunan Uçar, Anadolu Ajansının dünyadaki tüm mazlumların sesi olduğunu belirtti.

İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulümleri ve katliamları dünya kamuoyuna duyuran Anadolu Ajansının engellenmeye çalışıldığını ifade eden Uçar, "Anadolu Ajansının, İsrail'in uluslararası hukuku ve insani değerleri ayaklar altına alarak Filistinlilere yaptığı zulümleri ve katliamları dünya kamuoyuna duyurmaya devam edeceğine inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansının milli mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasının kamuoyuna nasıl duyurulmasını sağladıysa çağımızda da dünyada yaşanan olayları yine aynı şekilde duyurmaya devam edecektir. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı da Anadolu Ajansı ofisinin içinde bulunduğu binanın saldırıya uğrayarak yıkılmasını şiddetle kınadığı bildirdi.

Anadolu Ajansının Türkiye'nin hafızası olduğununu ifade eden Akyazı, "Anadolu Ajansı tarafsız bir biçimde Filistin'de yaşananları dünyaya aktaran objektif bir basın kuruluşu. İsrail Filistinlilere hem zulmediyor hem de bunu haberleştiren basın organlarına saldırı düzenliyor. Buna dünyanın kayıtsız kalmaması gerekiyor. Bu insanların haber almasını olandan bitenden haberdar olmasını engellemektir. Yaptıkları yanlıştan bir an önce dönmeliler. Basına yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :