İsrail'in AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması

İsrail'in AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması

Basın Konseyi saldırıyı kınadı

İSTANBUL (AA) - İsrail ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Gazze'de Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurması Basın Konseyi tarafından kınandı.

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, AA çalışanlarına yapılan saldırının şiddetle kınandığı kaydedilerek , "AA’nın saldırıya uğrayan tüm çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz." denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"AA'nın Gazze Şeridi'ndeki ofisinin de bulunduğu binanın, İsrail Ordusu tarafından dün akşam hava saldırısı ile vurulduğunu üzüntüyle öğrendik. İlk uyarı saldırısından sonra Ajans çalışanlarının ikinci saldırıdan kısa bir süre önce binayı terk etmiş olmaları, muhtemel bir can kaybını tesadüfen önlemiştir. AA Genel Müdürlüğü, saldırının bizzat ajans ofisini ve ajans çalışanlarını hedef aldığını açıkladı. Bir medya kuruluşuna bilinçli olarak yapılan böyle bir saldırı terör sayılır. Ve gazetecilere yönelik terör saldırıları, dünyanın her ülkesinde ağır bir suçtur. Bu nedenle İsrail Hükümeti'ni kınıyoruz ve benzer 'terörist' eylemlere başvurmaması için kendilerine çağrı yapıyoruz."

İsrail'in bu tür eylemlerden vazgeçmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Ortadoğu'nun demokratik geleneğe sahip bir ülkesi olan İsrail'in fanatik hükümet yetkililerinin emriyle yapılan bu saldırının, İsrail halkının tepkisini de alacağı bir gerçektir. İsrail, bu tür terörist eylemlerden vazgeçmeli, Filistin halkının sorunlarını yansıtmak için bölgede görev yapan Anadolu Ajansı çalışanları ve öteki medya mensuplarına düşmanca davranmayı artık bırakmalıdır. Özgür medya, İsrail vatandaşlarının da yararınadır. Tüm dünyada çatışma ve savaş bölgelerinde görev yapan gazetecilerin, özel koruma altında çalışmalarına özen gösterilmelerini bir daha talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :