İsrail'den yeni güvenlik tedbirleri kararı

İsrail'den yeni güvenlik tedbirleri kararı

İsrail Başbakanı Netanyahu, şiddet olaylarını önlemek üzere bir dizi güvenlik tedbiri alınmasına karar verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, şiddet olaylarını önlemek üzere bir dizi güvenlik tedbiri alınmasını kararlaştırdığı bildirildi. 

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail güvenlik birimlerinin liderleriyle yaptığı özel toplantıda "Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırılarını engellemek" için bir dizi güvenlik tedbiri alınması yönünde karar verdi. 

Haberde, söz konusu tedbirler kapsamında, "İsrail kentlerinde emniyeti tesis etmek için polisin yanı sıra olaylara askerlerin de müdahalesi, İsrailli hedeflere yönelik saldırı düzenleyenlerin derhal evlerinin yıkılması, kendileri ve ailelerinin oturum izinlerine el konulması"nın yer aldığı ifade edildi. 

İsrail Kanal 10 televizyonu ise İsrail güvenlik kabinesinin, "İsrail bölgelerine sızmaları engellemek" üzere, Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı mahallelere İsrailli askeri birlikleri yerleştirmenin olanaklarını etüt ettiğini belirtti. 

Kudüs'te bugün 3 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı bıçaklı ve silahlı iki saldırıdan sonra Netanyahu, Bakanlar Kurulunu acil toplantıya çağırmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin, geçen Ağustos ayının başında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son olaylarla 30'a yükseldi. Olaylarda 6 da İsrailli öldü. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı