İsrail'den küstah Filistin çıkışı

İsrail'den küstah Filistin çıkışı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin öldürdükleri müslümanları, yıktıkları camileri unutarak 'Gazze'ye gerçek refahı getirebiliriz' dedi.

'İsrail, İslam ile savaş halinde değildir. Dolayısıyla taraflar arasında özellikle Gazze'nin yeniden inşası için güvenin tazelenmesine ihtiyaç var'

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "İsrail, İslam ile savaş halinde değildir. Dolayısıyla taraflar arasında özellikle Gazze'nin yeniden inşası için güvenin tazelenmesine ihtiyaç vardır" dedi. Rivlin, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile rezidansında bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına konuşan Rivlin, Mogherini'nin İsrail ile Filistinliler arasında barış görüşmelerinin yeniden başlaması konusunda gösterdiği gayreti takdirle karşıladığını söyledi.

"İki taraf arasındaki çatışmanın sona erdirilmesinde Avrupa'ya önemli görev düşmektedir" diyen Rivlin, "Bu sürtüşme ancak, tarafların bir arada yaşamak zorunda olduğumuzu anladığında sona erecektir. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki İsrail, İslam ile savaş halinde değildir. Dolayısıyla taraflar arasında özellikle Gazze'nin yeniden inşası için güvenin tazelenmesine ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

Rivlin, "Gazze'ye gerçek refahı getirebiliriz" değerlendirmesinde bulunarak, "Herhangi bir barış anlaşması imzalansa bile bizim öncelikle öğrenmemiz gereken bir arada yaşama kültürüdür" şeklinde konuştu. Mogherini ise İsrail Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "AB dış politikasının başındaki kişi olarak görevim iki halk arasındaki çatışmaya son vermek ve barış için çabalamaktır" dedi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'de başlattığı, 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Etiketler :