İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki

KUDÜS (AA) - İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki boş bir araziye 2 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi’nin güneyinde Hamas’a ait bir terör üssü, bir İsrail savaş uçağı tarafından hedef alındı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, hava saldırısının, gün içerisinde "Gazze’den atılan ve İsrail’in güneyindeki Eşkol bölgesini vuran bir rokete karşılık" düzenlendiği ve "hedefin vurulduğu" iddia edildi.

Açıklamada, Ordu Sözcüsü Peter Lerner'in, "İsrail ordusu, güvenliği zayıflatacak ve İsrailli sivilleri tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyecektir. Bugün İsrail’e düzenlenen saldırıdan Hamas sorumludur" değerlendirmesine yer verildi.

Bu arada AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Han Yunus kentindeki boş araziye 2 hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Görgü tanıkları, saldırının bölgedeki yerleşim alanında geniş çaplı elektrik kesintisine neden olduğunu ifade etti.

İsrail radyosunda yer alan bir haberde, gün içerisinde Gazze Şeridi'nden İsrail'in Eşkol kentine roket mermisi atıldığı ileri sürülmüş ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedilmişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de konuya ilişkin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Açık alana düşen roket mermisi nedeniyle Eşkol Bölgesel Meclisi'nde uyarı sirenlerinin çaldı ve bölgede tarama yapıldı" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı