İsrail'den Filistin mallarına "Kudüs'te yasak"

İsrail'den Filistin mallarına "Kudüs'te yasak"

İsrail, Filistinlilere ait hayvansal gıda firmalarının ürünlerine Doğu Kudüs'te satış yasağı getirdi

RAMALLAH (AA) - İsrail'in Batı Şeria'daki Filistinlilere ait firmaların ürettiği hayvansal gıdaların Doğu Kudüs'te satışını yasakladığı belirtildi.

Söz konusu şirketlerin yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail, Batı Şeria'da hayvansal gıda üreten firmaların ürünlerinin Doğu Kudüs'te satışını yasakladı.

İsrail tarafından, "hayvansal ürünlerin üretimi ve İsrail'e ithali için gerekli düzenlemelerin yapılmaması" gerekçe gösterilen yasağın dün itibarıyla yürürlüğe girdiği ancak ne zaman sona ereceğinin bilinmediği kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Filistin Gıda Sanayisi Federasyonu Başkanı Nasr Fityani, İsrail'in bu kararı karşısında Filistin yönetiminin de benzer bir uygulamaya gitmesi gerektiğini belirtti.

Fityani, Filistin hükümetinin, Filistin pazarında yer bulan İsrail ürünlerine karşı kapsamlı bir politika izlemesi ve bunlara yönelik incelemelerin artırılmasının zorunluluğuna dikkati çekti.

Federasyon Başkanı Fityani, "Eğer Filistin'de üretilen hayvansal ürünler gerekli niteliklere sahip değilse nasıl daha önce bu ürünlerin, İsrail gümrüklerinden Kudüs'e sokulmasına izin veriliyordu." dedi.

İsrail'in geçen mart ayında 5 Filistinli şirketin ürünlerini yasaklamasına karşı Filistin hükümeti de 5 İsrailli firmanın ürünlerine yasak getirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :