İsrail'deki gerginlik

İsrail'deki gerginlik

ABD yönetimi, İsrail’de yitirilen tüm yaşamlar için yas tuttuklarını bildirdi

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, İsrail’de son günlerdeki şiddet olaylarında hangi taraftan olursa olsun yaşamlarını yitiren herkes için üzüntü duyduklarını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’a, günlük basın brifinginde, İsrail’deki şiddet olaylarına ilişkin sorular da soruldu. Hangi taraftan olursa olsun tüm ölümler için yas tuttuklarını vurgulayan Earnest, "ABD, üç İsraillinin ölümü ve birçoğunun yaralanmasıyla sonuçlanan son günlerdeki İsrailli sivillere yönelik terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor. İster İsrailli olsun ister Filistinli, biz tüm can kayıplarının yasını tutuyoruz" ifadesini kullandı.

Şiddet olaylarına ilişkin hem İsrail hükümeti hem de Filistinli yetkililerle düzenli temas halinde bulunduklarını belirten Earnest, "Tansiyonun yükselmesinden derin endişe duymaya devam ediyoruz ve sükunetin sağlanması ile gerilimi daha da yükseltecek eylemlerden kaçınmaları için (tarafların) kesin adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Kudüs'te dün 3 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı bıçaklı ve silahlı saldırılar yaşanmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin, geçen ağustos ayının başında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son olaylarla 30'a yükseldi. Olaylarda 6 da İsrailli öldü. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı