İsrail zulmüne TÜMSİAD'dan kınama

İsrail zulmüne TÜMSİAD'dan kınama

TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar Gazze'de yaşanan İsrail zulmü ile ilgili bir açıklama yaptı

Gazze'de yaşanan olayların bir devlet terörü olduğunun altını çizen Başkan Akpınar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘"Gazze’de yapılan saldırıların insanlık adına bir dram olduğu, yüzlerce masum insanın genç, yaşlı çocuk demeden orantısız güç kullanılarak şehit edildiği ve bu durumun bir devlet terörü olduğu aşikârdır. Son kara harekâtı ile bu zulüm en üst seviyeye ulaşarak 600’e yakın masum insan dünyanın gözü önünde katledilmiştir ve katledilmeye devam etmektedir.

Dünya üzerinde barışı sağlamak adına oluşturulmuş Batılı sistemler, işlenen vahşeti sessizce izlemekte, İslam Dünyası ise her zamanki gibi yaşanan terör karşısında sessizliğini sürdürmektedir. Dünya üzerinde hayvan hakları ve doğa için ortalığı yakıp yıkan sözde demokrasi havarileri, bu dünyadaki en şerefli varlık olan insanın katledilişini fütursuzca izlemekte, insanlık yaşanan zülüm karşısında adeta can çekişmektedir.

Bu çerçevede İsrail devletinin yıllardır devam eden zulüm politikası artık son bulmalı, zulmü yapan her kim olursa olsun ülkeler nezdinde yaptırımlar uygulanmalı, insanlığın ve insani değerlerin onuru için herkes üzerine düşen sorumluğun bilincini yüreğinde hissetmelidir.

Bu noktada İsrail’in yapmış olduğu bu acımasız ve insanlık dışı saldırıları en ağır şekilde kınıyoruz."

Başkan Akpınar ayrıca tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını da tebrik etti.