İsrail vatandaşı Filistinliler ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

İsrail vatandaşı Filistinliler ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

SAHNİN (AA) - İsrail vatandaşı binlerce Filistinli, İsrail'in kuzeyindeki Sahnin kentinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını...

SAHNİN (AA) - İsrail vatandaşı binlerce Filistinli, İsrail'in kuzeyindeki Sahnin kentinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını protesto etti.

İsrail'in Filistinli vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi'nin çağrısı üzerine Sahnin kentinde kılınan ikindi namazının ardından meydanlara çıkan İsrail vatandaşı Filistinliler, Kudüs'ün Arap ve İslam kimliğine vurgu yapan sloganlar attı.

Göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde, "Kudüs ve Aksa kırmızı çizgidir", "Aksa dini ve milli sorumluluktur" ve "Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir" yazan dövizler taşıdı.

Gösteride konuşan Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket, ABD'nin İsrail yanlısı tavır sergilediğini, Filistinlileri görmezden gelerek uluslararası hukuka aykırı davrandığı vurguladı.

Bereket, konuşmasında Arap ülkelerine "ABD'deki büyükelçilerini çekmesi" çağrısı yaparak, bu ülkeyle yaptıkları tüm anlaşmaları iptal etmeleri gerektiğini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :