İsrail polisinin 6 Türk vatandaşını gözaltına almasına tepki

İsrail polisinin 6 Türk vatandaşını gözaltına almasına tepki

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Yenihayat:- "Türkler eskiden olduğu gibi Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya devam edecektir ve Mescid-i Aksa ziyaretleri daha da çoğalacaktır"

İSTANBUL (AA) - Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Adem Yenihayat, Mescid-i Aksa'da Türk iş adamlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yenihayat, yaptığı yazılı açıklamada, cuma günü, Mescid-i Aksa’da Türk bayrağı açıp fotoğraf çektirdikleri gerekçesiyle MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı ve Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı ile dört iş adamının gözaltına alındığı hatırlattı.

"Dünyanın hangi ülkesinde bir ülkenin bayrağı açıldı diye tutuklama yapılmaktadır?" diye soran Yenihayat, şunları kaydetti:

"Bu uygulama olsa olsa ilkel kabilelerde görülebilir. Mescid-i Aksa tüm İslam dünyasının ortak bir değeridir. Bütün Müslümanlar orayı önemser ve orayı ziyaret ederek namaz kılmak ister. Orada kendi ülkelerine ait pankart açabilir, bayrak sallayabilir, kendi dillerinde konuşmalar yapabilir. Bu gayet tabidir ve problem olarak görülemez. Mescid-i Aksa'da Türk bayrağı açmaya gelince Türkler tarih boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa' ya çok önem vermiş ve oranın imarı ve bakımında büyük hizmetler ortaya koymuşlardır. Eski Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın surları Kanuni Sultan Süleyman'dan kalmadır. Oradaki taşlar, mermerler, sütunlar, duvarlar her şey Osmanlı'yı, Türkleri hatırlatmaktadır. O topraklar, o mekanlar tarih boyunca hep Türklere ev sahipliği yaptı. Bu yüzden orada Türk bayrağı açmak ve halkların kardeşliğini sergilemek gayet tabidir. Bunu engellemek ise insan hakları ihlalidir ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Türkler eskiden olduğu gibi Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya devam edecektir ve Mescid-i Aksa ziyaretleri daha da çoğalacaktır."

Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazının ardından Harem-i Şerif'ten çıkan 6 Türk vatandaşının, İsrail polisi tarafından gözaltına alınarak Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir'in El-Halil (Yafa) kapısındaki David Polis Merkezi'ne (Kışla) götürüldüğü belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :