İsrail polisi Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te 17 yaşında bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi."Vadi Hilve Bilgi Merekezi" isimli Filistinli sivil...

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te 17 yaşında bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

"Vadi Hilve Bilgi Merekezi" isimli Filistinli sivil toplum örgütünün yöneticisi Cevat Siyam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki  Eymen Samih Abbasi'nin, polisin silahından çıkan üç mermi ile vurularak öldürüldüğünü söyledi. 

Olayın Doğu Kudüs'ün güneyindeki Silvan mahallesinde gerçekleştiğini belirten Siyam, İsrail güçleri ile mahalleli arasındaki gerginliğin devam ettiğini kaydetti. 

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Silvan mahallesinde yaşanan gerilimden haberdar olduğunu ancak yaralanan veya ölen bulunup bulunmadığını teyit edemeyeceğini" dile getirdi. 

Filistin'in Maan haber ajansı, öldürülen Filistinli gencin daha önce 18 ay İsrail'de cezaevinde yattığını, 10 ay da ev hapsinde tutulduğunu yazdı.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu eski şehir bölgesinin güneyinde bulunan Silvan, son bir yılda mahalleye gelen Yahudi yerleşimciler nedeniyle sık sık gerginlik ve çatışmalara şahit oluyor.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaştı, ekim ayı başından bu yana 100'den fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 21 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti. 

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise  2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı